Ausztria-Linz-Erasmus

Kommentet küldeni,már csak regisztrációval lehetséges! Lucie blog: http://lucieka.blog.cz/ Amélie blog: http://ameliep.unblog.fr/

Utolsó kommentek

Lemaradtam...(gyakorló,Textil Werken,ismerkedős garázs buli a koleszben,meg a Becherovka)

2008.10.24. 14:01 lejudit

Sziasztok!

Most azt tudósítom mennyire,lemaradtam...de az a jó ha nem tudok írni,nem de??-mert akkor valószínűleg nem unatkozom:D
Ma pótolom..igérem,de most még sütnünk kell a csehekkel Pavellal és Markétával. Nagyon megszerettem őket!!
Szabolcs vicce: "Ide figyelj fiam Pavel,világíts ide a zseblamPAVEL!" -ezt elmeséltem nekik is:)) Entschuldigung Pavle!:D
[folyt.köv.]

Kezdem!

Először is voltunk a gyakorló iskolában kedden. Az óra eleját Barbara kezdte. Szintén fél óra szabad játék. Ezután halk zene és körbeülnek körénk a gyerekek a tanárral. Közben a két kistanító készülve óráikra 3x4es csoportokra rendezik a termet/padokat! Amikor körbeültek a gyerekek mindenki bemutatta ki mit hozott a mai napra,milyen játékot!Ki a helikopterét,ki a vizilóját..én a Fercsi csacsimat vittem ami a kulcstartóm. :)) Jót nevettek a kölkök is! Ezekután a bemelegítés az volt hogy az ujjuk segitségével számolnak tízig-németül,angolul,olaszul,és a segitségünkkel magyarul!Hát nem érdekes??!
Kis mozgás következett: Dobbal Barbara hangokat adott ki-dobolt:)) és utasítás szerint kellett a kölköknek cselekedniük. Pl.: Könyökkel érints fehéret-homlokkal érints széktámlát-ablakhoz menni..majd-->
Ezen az órán Stephanie és Christiene tartotta az órát! Témájuk a sorozatok bevezetése valami ilyesmi volt! Nagyon érdekesen játékosan kezdték. Először Christiene felolvasott egy mesét egy kukacról,ami arról szólt,hogy ez a kukac nagyon,de nagyon nem volt megelégedve magával,mert hogy nagyon kicsike a többiekhez képest. Gondolkodott hogyan lehetne ő is olyan nagy,mint a többiek. Kérdezősködött,de mindenki csak nyugtatgatta,hogy majd megnől...aztán a történet végén elment azt hiszem a főkukachoz aki azt tanácsolta neki,hogy egyen sok zöldséget,gyümölcsöt és mindenféle mást is. A kiskukac fogta magát és az volt az első dolga,hogy neki állt enni egyik nap evett egy uborkát, két epret és süteményt...
a kiskukac azóta is csak eszik,eszik és eszik-így fejlődik a mi kis kukackánk! :))
Első feladat: táblán egy nagy kukacfej. A kistanító kérdezi mit evett az első a nap a kukac?-erre a gyerekek: egy uborkát,két epret,és süteményt.Közben ezeknek a képeit felrakják a kukac feje mellé a táblára,bekarikázzák. Közben igy hangzik a következő kérdés: Mit eszik következő nap a kukac?-ugyanazt tömi magába a szerencsétlen újra felrakja a képeit sorban az uborkának,epernek...és ezt is naponként bekarikázza. Így lett meg a kukac teste is,hogy megnőtt!!


























Ezután a táblán volt egy háromszög,egy kör,egy négyzet..na vajon,hogy folytatódik??A válaszhoz már ti is elég nagyok vagytok!!Brav!!:))
Alatta kezdődik egy sárga csillag,egy kék csillag,egy zöld csillag...hogyan folytatódik??-Na igen ez még nekem is megy! Szegény alsós tanító nénim Babi néni mit kinlódott velem a nyitott mondatokkal...még most is szenvedek:)
-Aztán jött a másik lányzó Stephanie aki egy csoportmelót talált ki a kölköknek. Szuper jók!!Volt piros sárga kék és zöld különböző színű megállók!Pl.: egyik helyen nyomdáznak sorozatokat,másik helyen gyönygöt fűznek megadott nehézségekkel,a terem egyik felében voltak lerakva gesztenyék és fa építő elemek(megadott sorozat szerint kellett folytatni..),aztán,ragasztanak szürke és fehér korongokat megadott szempont szerint!
A munkáikat megállóként egy bugyiba(fóliába) rakják és aki jól oldotta meg a feladatot az kapott a megállónál egy smiley fejet! A feladatok után halk zene és reggeliznek!!
Képek:






















































Ezután jött a testnevelés óra:
Az ajtó előtt hosszas készülődés,öltözés,mert a tornatermük az ott van ahol a mi sulink!Átkisértük őket de előtte nagy kiszámolás,fejtörés ki kivel menjen..két fiú tanakodott,melyikünkkel menjen kézenfogva. Háhá engem választott ki egy kiskölök a Michi:)) azt mondta téged választalak-hű micsoda megtiszteltetés:D Megfogta a kezem aztán mehetünk!Bandit elkapta egy másik kisfiú szintén!! Nekem egész úton lökte a sódert a Michi barátom(mellesleg neki segítettem amikor festettek) lehet,hogy megjegyezte?!háhá!!
-Még olyat is kérdezett tőlem,hogy hallottam-e a nagy balesetről valami Balloons?! mi az magyarul,az a légballon vagy mi-jájj de ciki! Na szóval ez a légballon/léggömbbel valakik meghaltak a hegyekben...és hogy ez mennyire veszélyes és hogy sajnálja őket!
Meg tudom-e hol van a tornaterem,és....levegő nélkül és...csak mondta és mondta!!Haláli kölök volt!!

























Az öltözőben még egy kis "show"-t is csináltak,hogy hát ugye mi forduljunk el,mert hogy ők öltöznek:D Fiúk,mint a bolhák-pattogtak jobbra-balra:))
Tesi órán karikás játékok voltak,akadály pálya...el tudtok képzelni egy tesi órát igaz??
Ami kicsit más és kicsit tök jó és tetszik...a kapcsolat a gyerekek és a tanító között...
A végén amikor vége van az órának,akkor úgy mehetnek átöltözni,hogy előtte nyújtanak és mindenki hasal a földön.Barbara mindenkihez odamegy és a hátára egy betűt rajzol..ha kitalálja a betűt mehet:) Még irni-olvasni nem tudnak,de ráismernek..tudják,hogy valami lezárult,valami új következik-és nem csengetés!!Mindig más és más dolog!Klassz!
Ja és egyen tesis tutyijuk van:D mint egy balett cipő..még valami és a tesi órán is egy hangszer dominál a dob!!Na már tényleg elhallgatok..
Azért ezt is érdemes megnézni hogy pózol ez a kis fenevad emberkölök!Az gáz ha a Majmok bolygója c. film jutott az eszembe??!! Birom ezt a kissrácot!!-lehet,hogy még nem vagyok tanításra érett:))





















































Ilyen akadálypálya volt..bal láb kék korong/karika-jobb láb piros karika/korong!!
Folytatom a többivel apránként...de ezt felrakom legyen mit olvasni! Tessék anyukám!!Olvashatod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutturuttu.blog.hu/api/trackback/id/tr42729730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása