Ausztria-Linz-Erasmus

Kommentet küldeni,már csak regisztrációval lehetséges! Lucie blog: http://lucieka.blog.cz/ Amélie blog: http://ameliep.unblog.fr/

Utolsó kommentek

A 2. és 3. nap

2008.10.01. 18:57 lejudit

  Na szóval,tegnap felkeltem kemény 11 órakor...többet ilyen nem fordul elő,megígérem!!
Na jó ma is.. ! De holnap 8kor kell kelnem,mert város túra lesz megint! Sajnálattal közlöm,hogy elmarad a salzburgi kirándulásunk,mert ezen a héten a meteorológiai előrejelzés igencsak nem a mi kedvünkre tesz! Esik az eső...de minket ez nem nagyon riaszt vissza!
 Tegnap délután volt egy megbeszélés 5-kor ahol mindenkinek megcsinálta egy igencsak kedves fiatal fickó a netet. Utána megismerkedtünk a közös helyiségben alias dohányzóban két vagyis három lányzóval akik Ober-Österreich tartományban laknak Salzburg mellett. Két Andrea nevű csaj és egy lány akit Jasminnak hivnak a szoba szomszédom!
Jól kifaggattuk őket Bandival,hogy hogyan szórakozik az osztrák nép...hát kicsit furi válaszokat kaptunk! Itt a buli,hogy beülnek egy sörre,koktélra-ez a többség.DE találtunk egy disco-t ahol Oldies zene meg afféle vegyes felvágott muzsika van. A1-a neve a disconak...még felfedezésre vár! Hjaés meséltük nekik,hogy nálunk Kaposváron minden szerda buli nap...itt teljesen elcsodákozva "Hogy keltek fel?" ááá ez kérdés? Néha még a Tóthné órájára se mentünk be,ami pedig igencsak félelmetesen hangzik útolagosan is-amikor senki nem hallotta meg az ébresztőt,mert aludtunk vagy két órát-höhö:)
Szegény Gizi...:)
Nah elkanyarodtam. Szóval majd valami közös dolgot kitalálunk. Főzés oder etwas!
  Bandival,jól kifaggattuk a két Andreat egy koktél meg egy sör mellett ,a dialektusokról, a szlengről...Például miért "ge"-znek az osztrákok mit jelent a goil ge a mondatok végén?Mit jelent a wurst?-Összegyüjtögettem a tavalyi meg nem magyarázott szavakat!
"ge",akkor ha te is ugyanazt gondolod-egyetértesz..ugyanezt jelenti a goil/ge! A "wurst" oder "wurscht" (nem tudom,hogy írják de s-sel mondják) kifejezés pedig = egal=mindegy szóval. Jókat nevettünk,amikor mi is próbáltuk utánozni a karattyolásukat:)
De nincs választás nekünk kell alkalmazkodni,ezért jöttünk ki,nemde?!
  Ahol koktéloztunk a hely neve Easy Bar..nagyon hangulatos-inkább beszélgetős hely ,mint bulihely:D Szólt Barry White, Bob Marley..hangulatos volt!
Én egy COSMOPOLITAN koktélt ittam (lásd Szex és New York)- olyan régóta meg szerettem volna kóstolni és lám volt olyan finom,mint a filmben nézni :D Csajok ezt a rovatot nektek szánom..noha nem ezt iszom ám éjjel-nappal!
Kirakom a képet is! :)
Bandi valami whiskey-s koktélt ivott,nagyon pazarul nézett ki az is!A csajok meg egy zöld valamit,meg egy piros valamit...na ezt jól megmondtam:)

Íme a két Andrea és Bandi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cosmopolitan koktél-hümmm..de fincsi!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd elfelejtettem 2. nap délután Bandi tanító bácsival várost jártunk...de most nappal világosban.Voltunk egy 4 emeletes plázaszerűségben..vannak árak!!Ja,de mihez képest?! Most sacc,amit én néztem egy blézer 39-40 euro de úgynúgy,mint bárhol van 160 euróért is. Na szóval olyan nagy különbség nincsen-csak annyi a különbség,hogy nincs minden bokorban kínai ruházati üzlet!!
 Aztán voltunk a Saturnba,hosszabbítót venni Bandinak. Ez is a plázában volt aztán felmentük a tetőre(parkoló) és Bandi tök szép képeket csinált: pl. ez egy -->

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Aztán ma: 1. 10. 2008.

11kor felkeltem!Banddi már írt msn-en,hogy nem aludni jöttünk-hehe jót nevettem rajta,de igaza van! Ő persze nem tudott aludni rendesen,mert kissérémálmai voltak a tegnapi sztorikkal kapcsolatban.-Lányok mesélték,hogy Linzben voltak ilyen késelős meg verekedős esetek..no para:D de hol nem?! Na és szegénynek rémálmai voltak,hogy kergetik Linzben! Ráadásul a keze is elzsibbadt! Így ő már kukorékolt reggel 9kor:D
Amikor feltámadtam,utána elmentünk megkeresni az International Office-t ahol megtaláljuk,majd délután a koordinátorunkat,ugyanis negyed 2re kell ott lenni!
Mi fél 12 körül voltunk ottt,benéztünk és megismertek bennünket a csehek(egy csaj egy srác-valószinű egy pár a Bandi épületében).
Aztán nézegettünk ott szórólapokat ezt azt és kijött a Wolfgang(koordinátorunk) és behívott bennünket: Grüss Gott-mármint nekünk!Mi erröl a találkozóról nem tudtunk,mert spontán volt!
Ez a manus nagyon vicces,jó fejnek tűnik,de itt úgy emlegetik,hogy mindig futkározik az épületben! Sokat mosolyog-de a szíve csücske a francia lányok..velünk ők annyira nem tárgyalnak egyenlőre de a cseh lányok,nagyon segítőkészek..
nyolcan vagyunk Erasmusosok azt hiszem vagy 9en..egy kanadai,4 cseh,2 francia??!
Ez a megbeszélés délig tatott kb. utána elmentünk az angol-francia tanszék lehet. Lám-lám Bandival felvettük az angolt! Elvileg nincs a képzésben kezdő angol,mivel középiskolából szinte minden diák angol nyelvvel érkezik-nekik ez az első nyelv!
Valami módón de elkezdjük az angolt-csak még nincs órarendünk..holnap talán lesz meg a formalitások holnap mi ketten megyünk a Wolfganghoz,ugyanis lemaradtunk a megbeszélés elejéről!
Van egy kis füzet amiből válogathatunk bármit! Itt nincs "szabadon választható"=kötelező!!
Úszás van felveszem:D
-majd ha pontosat tudok leírom a tárgyainkat!! Ezek után volt egy Deutsch kurzus ami kb 20 perc volt elsőre. Értettünk mindent mert nagyon szépen beszél a fickó aki az órát tartja. Két éve diplomázott azt mondta,nem akar bennünket stresszbe tartani,majd vitatkozunk , megbeszélünk különféle dolgokat,hogy segítse a beszédünket!
Sokat mondja,hogy "wunderbar" :) /csodálatos-anyu fordítok!
Amikor vége lett,koleszba mentünk enni! Bandi feltankolta a hazai ennivalókat! Anyukája Marika néni rólam is gondoskodik,mert rengeteg husit hozott otthonról :) Szóval éhezésről szó sincs :))) Köszönjük a gondoskodást!!Minden finom!
Ha elfogy főzünk...valamit!
 Na fene éhes lettem...fél éjfélkor :S De nem eszek! A lányok buli után hajnali fél 4kor is képesek enni Kaposváron.Ugye-ugye?!
  Mindig eszembe jut valami. Délután volt egy csaj aki bekopogott,hogy gyülés összeröffenés lesz a dohányzóban. No,miért-ismerkednek?-Házirend a következő:
- Tönkrement amikro,és ne szótak-legközelebb szólni!
- Wc kefét használni!-de gáz már!!
- Este 22:00 után se fény se hang zene kikapcs villanyt lehetőleg ne mert bemegy a fény a szobákba!
- Konyhában szellőztetni, tusolás után szintén!
- és még sorolhatnám... De szerintem ez alap...jó én a 22:00-Val nem értek egyet csak..
De a többit mondani sem kellene! De ugyanez otthon is megvan-csak németül is hallottam!
   Este találkoztunk a két cseh Erasmusos lányzóval,sokat beszélgettünk(Bandi feláldozta a focimeccset Inter-Bremen valami ilyesmi). A magyar-cseh film kultúra fő téma volt,én annyira nem ismertem a filmeket amiről szó volt,de  a többiek jól el társalogtak!!
Ők karácsonyig lesznek csak-de NEKIK ERASMUSOSOKNAK ez egy URLAUB,vagyis egy időtöltés amit a suli megenged nekik kreditért cserébe!Tehát nekik otthon,az hogy vizsga ez az olyan nincs!!! Hö? Van különbség??
 Délután megakartunk nézni egy filmet egy német filmet "Im Juli" de elmaradt..aztán este rávettük a lányokat nézzük meg-tetszett nekik az ötlet,de  a folyósón nem nézhettük meg a tv szoba foglalt volt a szoba meg kicsi 4 embernek:D tehát a holnap délutáni program az "Im Juli".
...mindenki a szobájába ment aludni,mert mindenki müde-fáradt-és elkezdtem írni a kis rovatomat és most be is fejeztem pont...
Wiederschauen!

-Még valami! Nyugodtan firkáljatok,örülnék neki,nem tudom,hogy érdekeset írok vagy sem!Sosem csináltam... Sziasztok! Jó éjszakát!



 

4 komment

Címkék: koktél erasmus lányok

A bejegyzés trackback címe:

https://sutturuttu.blog.hu/api/trackback/id/tr95691248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SirBolts 2008.10.02. 09:11:17

Szuper!
Erdekes ez, jo olvasni, hogy nyilik ki a vilag elotted is. Azt a 22 orat csak kineveled beloluk :-]
(Egy zarojeles, testveri tanacs: publikalas elott olvasd at, amit irtal es kicsit szedd gatyaba a stilisztikajat. Neha barchopazok, hogy mi is van, mi az alany vagy az mar allitmany?!?!?! Ha mar pedagogia, akkor erre figyelj!)

lejudit 2008.10.02. 09:19:56

Köszi!!!Délután elkezdtem írni,aztán éjjelre maradt-akkor már nem volt kedvem újra olvasgatni. :) De figyelek reá!!Kösz Bátyó! Puszi

jabyga 2008.10.02. 19:11:19

JucaMuca!Van értelme írnod,én fogom olvasni! Most nem fűznék hozzá többet, mert nagyon fáradt vagyok. Szóval a lényeg, hogy írd csak tovább!
Puszi

Roli 2008.10.02. 19:52:20

Egy élmény olvasni az írásaidat, csak így tovább :DDDDDDDDDDDD
Azt a 22:00-át tényleg felejtesd el velük!:DD
Puszi
süti beállítások módosítása