Ausztria-Linz-Erasmus

Kommentet küldeni,már csak regisztrációval lehetséges! Lucie blog: http://lucieka.blog.cz/ Amélie blog: http://ameliep.unblog.fr/

Utolsó kommentek

A 2. tanítási nap és a kezdeti nehézségek...

2008.10.07. 13:09 lejudit

Ma reggel nagyon nehéz volt felkelni...8ra kellett mennünk a "gyakorlóba" vagyis itt a Volkschule-ba. Ugye tanultuk az osztrák-német iskola rendszereket. Hát most mi is szembesültünk vele. Amikor odaértünk a gyakorló suliba,akkor gondolkodtunk vajon melyik osztályban fogunk hospitálni?! Kérdezősködtünk...aki mosolygott mindenkit megkérdeztünk!Itt mindenki mosolyog a gyakorlóban, itt miért MINDENKI?!Otthon miért nem??[Ezzel nem akarok senkit megbántani,de nem kell hozzá nagy erőfeszítés,se pénz függvénye,CSAK egy érzés.Elvileg mindenki tanul pszichológiát,mennyit számít egy mosoly...önmagunknak és másnak is nagyon fontos, vagy én vagyok ennyire naív??!]
Jártunk az igazgató nőnél is,aki egy nagyon rendes nő és beszélgettünk a titkárnőjével is! Annyira segítőkész mindenki!Az igazgatónő felhívta még a koordinátorunkat is,hogy mi legyen velünk...hol legyünk. Na ezt figyuzzátok még meg is kávéztatott bennünket. Nagyon közvetlenek voltak! Amikor befejeztük a kávét és a megbeszélést,azt mondta körbevezet bennünket a suliban és megmutatja azt az osztályt,ahol valószínűleg leszünk. Az osztályterem nagyon szép,komolyan ennyi játékunk talán még oviban sem volt! Az igazgatónő ott hagyott bennünket Barbarával,aki a tanítónő abban az osztályban.Mesélt nekünk a gyerekekről és magáról is. Barbara 3 éve végzett ezen a főiskolán és nagyon szeret tanítani. Annyit kell tudni erről az osztályról,hogy jelenleg most van a gyerekeknek a Vorschule(úgy magyarázták,hogy ez olyan mint a beszoktatás-lényegében óvoda és az iskola közti átmenet). A gyerekek játszanak, fúrnak faragnak(van Bosch fűrészük is ami mozog,meg brümmög-zsíír),sakkoznak,rajzolnak...DE közben tanulgatják a gyümölcsöket,zöldségeket,terméseket képen,gyakorlatban(pl.:gesztenyét szedtek...). És naponta van egy vagy két óra amikor ezekről beszélgetnek. Továbbá Barbara kérdezte tőlünk,hogy szeretnénk-e résztvenni a munkában,csináljuk-e közösen a dolgokat,vagy csak hospitálunk,megfigyelünk. Mondtuk neki,hogy persze van kedvünk együtt dolgozni,segíteni! Vele tegeződünk...így sokkal könnyebb bármit is megbeszélni! Következő héttől kezdve már ott is maradunk minden kedden reggel 8tól kb. délig! Nagyon jó az osztályklíma...barátságos,meleg színek,játékok és még kanapéjuk is van,olyan fetrengő. A padok nem libasorban lerakva,hanem körbe,minden gyerek kapcsolatban van mindenkienkivel. Nekem tetszik nagyon! Most 14:40re megyünk suliba Bandival és fontos elintéznivalónk lesz. Mert a most következő két óra üti egymást és ugye nem tudunk két helyen lenni egyszerre! (Lesewerkstatt, Erstlesen/-schreiben)
  Ma jött el az első mosás ideje is. Már előtte felfedeztük,hol van a Waschmaschine. :) De kellett hozzá váltanunk 50 centért egy zsetont,amivel kb. kétszer lehet mosni! A zsetont be kell dugni a falon lévő szerkezetbe,ami méri,hogy mennyi vizet és villanyt fogyasztasz. Majd programozhatod a mosógépet. Bandival összeszedtük a "színeseket"! Félve,de kiszedtük és nem lett vajszínűből piros :D Mehet a következő...csak semmi pánik!
 Ma találkoztunk a koordinátorral is a lépcsőknél és lehet,hogy most a hétvégén megyünk Salzburgba kirándulni,mert jó időt mondanak. Pedig 6an a csehekkel és a franciákkal Bécsbe akartunk menni szombaton reggel. Majd máskor! Szincsák Esztit,Hódi Ágit is meglátogatjuk akkor már Bécsbe! :) Remélem sikeresen megérkeztetek kedves Erasmus társaim! Esztinek várjuk a bécsi beszámolókat(blog)!
Viel Spaß!                                                             
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sutturuttu.blog.hu/api/trackback/id/tr96701054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pötyu 2008.10.07. 19:17:42

Na mövan Mané?!?!?! Együtt mostátok a bugyitokat? :D:D
köszcsi, h írtál az iwiwen nekem , nagyon köszcsike, h rád mindig számíthat az ember! Ezér szeretlek tégedet! Puszika
süti beállítások módosítása